Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen fortsetter nedover torsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,49 prosent til 60,84 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,49 prosent til 52,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen fortsetter dermed nedover.- Oljeprisen falt onsdag samtidig som tradere overveiet den overraskende lageroppbyggingen i amerikanske råoljelagre, sier investeringsanalytiker Benjamin Lu i Phillip Futures, ifølge TDN Direkt.Ifølge en undersøkelse fra den amerikanske bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) steg de amerikanske råoljelagrene med 6,6 millioner fat forrige uke.Det er ifølge Reuters-konsensus ventet at endringen vil være nær uendret når de offisielle tallene fra det amerikanske energidepartementet offentliggjøres torsdag ettermiddag. Konsensus er hentet inn før API-tallene.- Dette var en stor råoljeoppbygging, sier analytiker Phil Flynn i The Price Futures Group til Platts, ifølge TDN Direkt.Prisene tynges ifølge nyhetsbyrået også av kommentarer fra World Economic Forum, som for tiden pågår i Davos.- Med IMF som nedjusterte vekstutsiktene for 2019 og 20120, og fortsatt retorikk fra Davos om at de forventer at global vekst vil komme ned de to neste årene, gir dette et salgspress i olje, sier porteføljeforvalter Hue Frame i Frame Funds til Reuters.

olje
oljeprisen
api
Nyheter
Energi