Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 1,25 prosent prosent til 60,82 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,36 prosent til 52,96 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,38 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene falt ifølge TDN Direkt utover kvelden fredag, i tiden etter at Baker Hughes publiserte sin ukentlige riggtelling.Den viste at antallet oljerigger i USA steg med 10 rigger i uken som sluttet 25. januar. Ifølge TDN Direkt støttes oljeprisen for tiden generelt av blant annet politisk uro i Venezuela og Opec/ikke-Opec-kuttet, samtidig som den tynges av handelskonflikten mellom USA og Kina, økende amerikanske produksjon og bekymringer for en oppbremsing i den globale veksten.«Vi venter at de amerikanske oljeprisene vil ligge mellom 50-60 dollar pr fat i 2019 og om lag 10 dollar mer pr fat for Brent», skriver Tortoise Capital Advisors i sin oljemarkedsrapport for 2019, ifølge nyhetsbyrået.Det er ikke sannsynlig med oljepris på 85 dollar igjen