Slik går det med oljeprisen

Oljeprisener såvidt under 60 dollar fatet tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,27 prosent til 59,97 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,37 prosent til 52,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,05 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed litt opp siden mandag ettermiddag, samtidig som USA har innført sanksjoner mot Venezuelas statlige oljeselskap, skriver TDN Direkt.USA innførte mandag sanksjoner mot Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA, samt landets sentralbank, for å øke presset mot Nicolas Maduro etter at de selv har anerkjent opposisjonslederen Juan Guaido som midlertidig president i Venezuela.Inkludert i sanksjonene er ifølge TDN Direkt syv venezuelanske eiendeler verdt syv milliarder dollar og en restriksjon som vil flytte betalinger til PDVSA inn i spesifikke amerikanske kontoer.Amerikanske raffinerier er betydelige importører av olje fra Venezuela, men vil nå ikke kunne hente volumer fra landet etter en nedtrappingsperiode. I tillegg vil ikke raffineriene i USA tillates å eksportere lettolje til Venezuela, som landet bruker til "å vanne ut" sin tungolje, som igjen hindrer PDVSAs evne til å eksportere olje, melder nyhetsbyrået.Sanksjonen vil tvinge Venezuela til å selge oljen sin til stor rabatt til kjøpere som Kina og India.- PDVSA må gi stor rabatt på sine fat for å fortrenge den tunge råoljen fra Midtøsten som raffineriene nå prosesserer. Dette vil også bære ekstra transportkostnader, sier Latin-Amerika-direktør Risa Grais Targow i Eurasia Group, ifølge CNBC og TDN Direkt.Tradere sier ifølge nyhetsbyrået at rikelig oljetilbud globalt og en økonomisk oppbremsing i Kina holder oljeprisene tilbake.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også