Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 1,06 prosent til 54,33 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 2,00 prosent til 45,61 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,25 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Fallet i oljeprisene kommer ifølge TDN Direkt etter at de onsdag ettermiddag steg med om lag 3 dollar per fat.Det kraftige prishoppet kom samtidig som tankbåt-tracking fra Bloomberg viser at Saudi-Arabias oljeeksport falt med rundt 0,5 millioner fat pr dag til 7,235 millioner i desember.Prisene har så falt gradvis tilbake igjen. Nedgangen kommer ifølge nyhetsbyrået samtidig som volatilitet preget de globale aksje- og valutamarkedene, med dollaren som har falt betydelig mot yen og Apple som har kuttet omsetningsguidingen for regnskapsmessige første kvartal 2019, som følge av økonomisk oppbremsing i Kina.- Oljemarkedene hentet seg kraftig inn på fallende oljeeksport fra Saudi-Arabia, og markedene reagerte på det. Men det er en generell bekymring for en oppbremsende økonomi, som sett i Kinas PMI-data, som ikke er så sunne, og derfor ventes etterspørselen å forbli svak, sier senior råvaremanager Avtar Sandu i Phillip Futures Avtar Sandu, ifølge TDN Direkt.De forente arabiske emiraters energiminister Suhail al-Mazrouei uttrykte ifølge nyhetsbyrået i en twitter-melding i går tro på at Opec/ikke-Opec vil klare å oppnå markedsbalanse i løpet av 1. kvartal 2019.«Mens vi starter et nytt år, forblir jeg optimistisk mot å oppnå markedsbalanse i løpet av første kvartal etter Opec og ikke-Opec produksjonskutt», skriver han.Se også: Nå begynner OPEC-kuttene å slå inn


Les også