Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen har falt betydelig siden fredag, men handles stabilt mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,99 prosent til 59,88 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,09 prosent til 51,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Huges riggtelling viste fredag at antallet rigger i USA er uendret til 1.075 per 11. januar, og opp 136 rigger på årsbasis.Knyttet til Opec/ikke-Opec-kuttene, som tok effekt fra 1. januar 2019, uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih ifølge CNBC at han er sikker på at de involverte aktørene vil møte produksjonskuttene for å oppnå balanse i oljemarkedet i 2019, på tross av det han beskriver som en lavere enn ventet kutt-takt fra noen, skriver TDN Direkt.- Vi har allerede gjort det, vi har gjort nok. Ikke bare kongedømmet (Saudi-Arabia, red.anm.), men andre land, vi har hørt fra De forente arabiske emirater, jeg har snakket med mine kolleger i Irak, de har allerede tatt grep. Russland har startet, saktere enn jeg ønsker, men de har startet, og jeg er sikker på at de, som de gjorde i 2017, at de vil hente seg inn og bli en positiv bidragsyter til å rebalansere markedet, sier han, ifølge nyhetsbyrået.