Upstream: Oslo-noterte selskaper aktuelle til FPSO-kontrakt

Eni skal være i prosessen med å vurdere å hyre inn en FPSO. Aktuelle kandidater inkluderer ifølge Upstream blant andre Oslo-noterte BW Offshore.

Det italienske oljeselskapet Eni vurderer å benytte en flytende produksjons- lagrings og losseenhet (FPSO) på selskapets Marine XII-blokk utenfor kysten av Congo-Brazzaville, skriver bransjeavisen Upstream.I den forbindelse skal det ha blitt åpnet opp for å sende inn tilbud. Kilder sier til Upstream at tilbudene skal leveres til Eni innen utgangen av januar, ifølge TDN Direkt. En kontrakt kan bli inngått i andre halvår 2019, ifølge personer tett på prosjektet. Aktuelle kandidater for kontrakten skal være Aker Floating Production, Bluewater Offshore, Bumi Armada, Yinson og BW Offshore. Førstnevnte drifter FPSO-en Dhirubhai-1 som tilhører Ocean Yield som også har blitt linket til Aker Energys Ghana-utvikling.