USAs sentralbanksjef vil se an utviklingen

USAs sentralbanksjef sier banken ikke har noen ferdig plan for rentehevinger, og sier den vil se an utviklingen i økonomien.

FILE- In this Sept. 26, 2018, file photo Federal Reserve Chairman Jerome Powell listens to a question during a news conference in Washington. The Federal Reserve is poised Wednesday, Dec. 19, to raise its key interest rate for the fourth time this year. But beyond that, its plans are shrouded in uncertainty. (AP Photo/Susan Walsh, File) Susan Walsh

Sentralbanksjef Jerome Powell sa også at han ikke vil gå av hvis president Donald Trump ber om det, og tok dermed direkte opp enda en bekymring mange markedsanalytikere har hatt.Powells uttalelser fredag kommer etter skarp nedgang på de amerikanske børsene de siste ukene. Sentralbanksjefen la vekt på sterke nøkkeltall, men pekte samtidig på at finansmarkedene er bekymret for at økonomien i USA og Kina mister fart.Powell sa at sentralbanken i øyeblikket ikke har lagt klar noen rentebane.– Vi skal være tålmodige og se hvordan økonomien utvikler seg, sa han.Han sier imidlertid at sentralbanken er «klar til å endre policy kjapt og smidig» for å styrke økonomien.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker