Vil investere 2,3 milliarder i Gullfaks-feltet

Gullfaks-partnerne vil bore syv nye brønner og øke utvinningen med 17 millioner fat olje med god lønnsomhet.Det skriver Equinor i en oppdatering tirsdag.Totalt er det ventet at partnerne vil investere 2,3 milliarder i Gullfaks. - Vi har som ambisjon å opprettholde lønnsom produksjonen fra norsk sokkel i flere tiår. Et stort bidrag skal komme fra brønner som kan bores billig og raskt nær eksisterende infrastruktur, sier Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon norsk sokkel.Brønnene skal bores i Shetlandgruppen, et kalkreservoar som ligger over hovedreservoaret på Gullfaks-feltet i Nordsjøen.- At disse formasjonene som før har vært en utfordring nå gir god produksjon med balansepris under 30 dollar fatet, kaller jeg en pen oljebonus fra Gullfaks, sier Nylund.


Les også