Brått fall i oljeprisen etter Trump-tweet

Susan Walsh

Presidenten liker ikke høye oljepriser

Oljeprisen faller markant mandag ettermiddag. Det skjer etter en Twitter-melding fra president Donald Trump, som nok en gang uttrykker misnøye med høye oljepriser.-Oljeprisene er i ferd med å bli for høye. OPEC, vær så snill å slapp av og ta det rolig. Verden tåler ikke en prisøkning - sårbar!, skriver presidenten.Brent-oljen er i skrivende stund ned 2,2 prosent til 65,65 dollar.Swedbank tror på 70 dollar fatetSwedbank tror en Brent-pris på 70 dollar pr fat er innen rekkevidde på kort sikt, mens det forventes en oljepris opp mot 65 dollar pr fat ved slutten av 2020, melder TDN Direkt. De mener også at det bør forventes en del prisvolatilitet den kommende tiden.De tror oljemarkedet fortsatt vil bli dominert av bekymringer over oljeetterspørselen og status for den globale økonomien de kommende månedene, og et positivt utfall av handelssamtalene mellom USA og Kina er alleredepriset inn, ifølge meglerhuset. For at markedet skal komme tilbake i balanse, kreves det at Opec overgår kuttene i produksjonskuttavtalen, eller at amerikanske skiferoljeproduksjon faller mer enn ventet. -På mellomlang og lang sikt tror vi at markedet i økende grad vil bli preget av utilstrekkelig tilbud som følge av lave investeringer i oljesektoren siden 2014. Vi tror dette vil presse oljeprisene opp mot 70 dollar pr fat på lengre sikt, skriver Swedbank, ifølge TDN.


Les også