Carnegie ser videre oppside i BW Offshore

- Mye viktigere enn svake tall, sier Frederik Lunde.

Eivind Yggeseth

BW Offshore nådde ikke opp  til analytikernes spådommer for 4. kvartal.Driftsresultatet steg fra 15,2 til 64,2 millioner dollar sammenlignet med samme periode året før, men analytikerne hadde ifølge TDN Direkt ventet seg mer: 71 millioner dollar.Driftsinntektene gikk fra 150,3 til 255,4 millioner dollar, som også var under forventningene på 263 millioner dollar.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 2,9 prosent til 46,30 kroner.Ser videre oppsideAnalysesjef Frederik Lunde i Carnegie er likevel godt fornøyd med rapporten.- Litt svakere resultat i 4. kvartal skyldes realisert oljepris (=timing på salg/skiping). Mye viktigere at reservene på Dussafu justeres opp, og med videre oppside på leting, skriver han i en e-post til Hegnar.no.Aksjefondet Alfred Berg Gambak, som er sjette største aksjonær i BW Offshore, lot seg heller ikke stresse.- Det kan se ut som det ligger noe oppstartskostnader på Tortue-feltet som forklarer avviket. Dette er engangskostnader, og ikke så viktig. Jeg tror det er ganske udramatisk, skrev forvalter Leif Eriksrød i en e-post til Hegnar.no.