Gjør Aker BP til nytt toppvalg i olje

Eivind Yggeseth

Kepler Cheuvreux høyner.

Aker BP skuffet da rapporten for 4. kvarta l ble lagt frem i går.Men analytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux lar seg ikke stresse. Han svarer med å høyne kursmålet fra 275 til 320 kroner, og gjør aksjen til sitt nye toppvalg i nordisk oljesektor, ifølge en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.- Aksjen tilbyr 14 prosent oppside på vår underliggende verdsettelse (basert på en SOP-tilnærming - sum of the parts), i tillegg til en frisk utbytteyield på 6,0 prosent for 2019, stigende til 8,0 prosent om 12 måneder. Selskapet tar sikte på å tredoble produksjonen i perioden 2018-25, og sitter på de mest spennende og profilerte letearealene i Norge i 2019, skriver Holte.Han mener at det ferske Froskelår-funnet mest trolig vil utvikles som et selvstendig felt.Aker BP steg 0,1 prosent til 283,20 kroner på Oslo Børs torsdag.Kutter i EquinorI den samme oppdateringen nedgraderes Lundin Petroleum fra kjøp til hold, med et nytt kursmål på 305 svenske kroner.Videre kutter Kepler Cheuvreux kursmålet på Equinor fra 250 til 240 kroner, men beholder kjøpsanbefalingen.I DNO gjør Holte ingen endringer, med kjøpsanbefaling og kursmål 21 kroner.Equinor falt 0,8 prosent til 195,10 kroner på Oslo Børs torsdag, mens DNO steg 0,2 prosent til 16,94 kroner etter dagens knalltall.Meglerhuset ser dermed en oppside i de to aksjene på hhv. 23 og 24 prosent.