Høye strømpriser driver solboom

Næringsdrivende kaster seg på solcellebølgen.

2500 kvadratmeter solceller glinser fra takene hos kyllingbonde Lars Inge Nygård. Prisen er åtte millioner kroner inkludert en batteripakke, skriver DN. - Det skal dekke halvparten av strømbehovet mitt. Jeg tror det er økonomi i dette på lang sikt, sier Nygård til DN. Rekordprisene på strøm i vinter gjør at flere bønder og næringsdrivende ønsker å installere solcelleanlegg.Etter at solcelleentreprenør Aksel Kverneland etablerte firmaet Kverneland Energi sammen med sine tre sønner i januar 2017, har omsetningen ifølge avisen gått fra 2,5 millioner kroner første året til 17,5 millioner kroner i fjor. I år mener Kverneland at selskapet vil få en omsetning på 50 millioner kroner og et resultat på ti prosent før skatt.Næringsdrivende betalte i fjor over én krone per kilowattime inkludert avgifter. Kverneland mener ifølge avisen at man med et stort solcelleanlegg kan få strøm til en fjerdedel av prisen.


Les også