Øyner pen oppside i Aker BP

- Historien er intakt.

Dagens Aker BP-rapport viste en svakere inntjening enn ventet i 4. kvartal.Aksjen straffes med et kursfall på 1,9 prosent til 284,60 kroner på Oslo Børs.Men forvaltere og analytikere lar seg ikke stresse.- Dagens avvik betyr ikke så mye i forhold til forventningene. Det er produksjonsveksten som slår inn når Johan Sverdrup er i gang som betyr mest. Kursfallet i dag er så lite at det heller ikke betyr så mye. Aksjen steg vel omtrent det samme i går, sier ansvarlig forvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg Gambak i en kommentar til Hegnar.no.Fondet er ifølge seneste tilgjengelige aksjonæroversikt 14. største eier i Aker BP med sine drøyt 1,14 millioner aksjer, tilsvarende 0,32 prosent.Les også: - Plenty av triggere i aksjen - Historien er intaktAker BP leverte et driftsresultat (EBIT) på 403 millioner dollar, noe som var 24 prosent under FactSet-konsensus.Fearnley Securities-analytiker Trond Omdal påpeker at store deler av dette avviket henger sammen med engangshendelser.- Hovedunntaket er det høye aktivitetsnivået innen vedlikehold/modifiseringer som trigget høyere produksjonskostnader, men det høyere kostnad- og aktivitetsnivået gjenspeiles i både selskapets guiding og FactSet-estimater for helåret 2019, skriver han i en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.Omdal mener dagens litt svake tall ikke overskygger den sterke starten på 2019.- Aker BP er opp mer enn 30 prosent så langt i år, drevet av en sterk kapitalmarkedsdag (omfattende, detaljerte utsikter, høyere 2019-utbytte og forlenget utbyttevekst) og en god start på 2019-boreprogrammet med Froskelår-funnet tidligere denne uken. Til tross for missen i 4. kvartal, er Aker BPs verdiskapningshistorie intakt, fortsetter han.Øyner pen oppsideUtbytteyielden på 6,1 prosent i 2019, og økende med 0,9 prosentpoeng årlig frem til 2023, gir ifølge analytikeren også støtte til verdsettelsen. Omdal venter bare mindre endringer i sine 2019-estimater.Han har kjøpsanbefaling på aksjen, med kursmål 360 kroner.Analytikeren ser dermed en oppside på 26-27 prosent fra dagens nivåer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også