Oljeprisen klatrer – Opec bryr seg ikke om Trump

Lar seg ikke skremme av Twitter-meldinger.

Oljeprisene klatrer tirsdag kveld. I skrivende stund er Brent-oljen opp 0,9 prosent til 65,30 dollar, mens lettoljen stiger 0,27 prosent til 55,63 dollar.Det skjer etter at president Donald Trump i går senket oljeprisen markant gjennom Twitter-meldinger.-Oljeprisene er i ferd med å bli for høye. OPEC, vær så snill å slapp av og ta det rolig. Verden tåler ikke en prisøkning - sårbar!, lød meldingen fra Trump som sendte oljeprisen brått ned.Ifølge CNBC kan dagens oppgang blant annet forklares med tegn på at Opec ikke vil gi etter for press fra Trump, og vil fortsette med produksjonskuttene.-Markedet har begynt å innse at Donald Trump ikke kan «twitre» mer olje opp av bakken, eller ut av Opec, sier Phil Flynn i Price Futures Group, ifølge CNBC.Siden nyttår har oljeprisene steget med om lag 20 prosent. Det skyldes blant annet at Opec og Russland har innført produksjonskutt. I tillegg har amerikanske sanksjoner mot Iran og Venezuela bidratt til prisoppgangen.


Les også