Røkke jekker opp oljeambisjonene: Vil bygge global oljekjempe

Aker har som mål å produsere minst en million fat pluss per dag innen 2025.

Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen, styreleder og konsernsjef i Aker ASA, ble onsdag kveld tildelt Rystad Energys hederspris for deres bidrag til oljeindustrien i Norge.Røkke benyttet anledningen til å klinke til med dobbelt så store oljeambisjoner som det Aker BP tidligere har kommet med. Oljeselskapet lovet i januar en tredobling av sin oljeproduksjon på norsk sokkel, men nå vil Røkke bli minst dobbelt så stor globalt.- Aker har som ambisjon å vokse internasjonalt innen olje- og gassproduksjon. Vi har allerede etablert Aker Energy med aktivitet i Ghana. Akers ambisjon er at vi skal produsere minst like mye internasjonalt som Aker BP gjør på norsk sokkel. Den veksten vil skje organisk, og gjennom oppkjøp og fusjoner, sier Røkke i en uttalelse til DN i forbindelse med prisutdelingen.Så er Aker Energys mål at selskapet skal produsere minst like mye internasjonalt som Aker BP gjør på norsk sokkel.- Det vil si at Aker har som mål å produsere minst en million fat pluss per dag innen 2025, sier Røkke til avisen.