Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,26 prosent til 66,42 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,54 prosent til 55,89 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed steget siden Oslo Børs tok helg.- Positive tegn i handelssamtalene mellom USA og Kina hjalp til med å løfte sentimentet i markedene, sier ANZ-analytikere, ifølge TDN Direkt.Prisoppgangen blir ifølge nyhetsbyrået trolig begrenset av en uttalelse fra energiminister i De forente arabiske emiraters, Suhail al-Mazrouei, om at Opec-medlemmene har nok produksjonskapasitet i reserve til å takle enhver forstyrrelse fra tap av råoljetilbud fra Iran, som følge av de amerikanske sanksjonene mot landet.Baker Hughes' riggtelling for Nord-Amerika viste fredag færre enheter i drift.


Les også