Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen svekkes tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,27 prosent til 56,30 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,06 prosent til 66,46 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 66,47 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Analytikere mener ifølge TDN Direkt at bekymringer for veksten i verdensøkonomien presser prisen ned, og Bank of America Merrill Lynch mener handelskrigen mellom USA og Kina skader utsiktene.«Å adressere de globale handelsspenningene er en nøkkel for å bedre de økonomiske utsiktene», skriver banken i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.Kinas visestatsminister og sjefsforhandler Liu He og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer møtes torsdag og fredag i Washington i USA. Ifølge Trump-administrasjonen tar samtalene sikte på å oppnå «nødvendig strukturelle endringer i Kina som påvirker handelen mellom USA og Kina. De to sidene vil også diskutere Kinas løfte om å kjøpe en vesentlig mengde varer og tjenester fra USA», skriver Reuters.Ellers støttes oljeprisen ifølge TDN Direkt av tegn til at Opec holder løftene om kutt i produksjonen.«Opec og store produsenters overholdelse av produksjonsbegrensningsavtalen har holdt oljeprisene stabile», skriver markedsanalytiker Alfonso Esparza i Oanda, ifølge nyhetsbyrået.


Les også