Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger svakt mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,06 prosent til 62,79 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,18 prosent til 55,16 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,57 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Ifølge TDN Direkt løftet oljeprisen seg fredag ettermiddag sammen med børsene globalt, samtidig som den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for januar viste seg å være sterk.Antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren i USA steg med 304.000 i januar, og arbeidsledighetsraten var 4,0 prosent. På forhånd var det ventet at antall sysselsatte ville stige med 165.000, mens ledighetsraten var ventet til 3,9 prosent.I tillegg viste Baker Hughes seneste riggtelling at antallet aktive oljerigger i USA falt med 15 rigger til 847. Oljeprisen som løftet seg ifølge TDN Direkt ytterligere på nyheten, men flatet så ut fredag kveld.Analytikere i ANZ Bank skriver ifølge nyhetsbyrået i et notat mandag at markedsaktører denne uken vil følge med på utviklingen rundt Venezuela-sanksjonen og Opec/ikke-Opec-kuttene.«Råoljeprisene gikk kraftig frem på fredag da nylige tilbudssideproblemer kom samtidig med lettelse i bekymringene for svakere økonomisk vekst», skriver analytikerne.