Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,54 prosent til 62,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,57 prosent til 53,70 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen er dermed noe høyere enn da Oslo Børs stengte onsdag. Prisene steg ifølge TDN Direkt markant etter lagertall fra USA onsdag ettermiddag.De amerikanske råoljelagrene steg med 1,3 millioner fat i uken som endte 1. Februar, til 447,21 millioner fat, ifølge tall fra amerikanske myndigheter (EIA). Dette var mindre enn ventet.Videre viste ukentlig data ifølge nyhetsbyrået at amerikansk råoljeproduksjon fortsatt ligger på 11,9 millioner fat pr dag, noe som gir en motvekt til produksjonskuttene ledet ann av Opec, samt effekten av sanksjoner mot Venezuelas oljeeksport.Ellers kutter den franske banken BNP Paribas ifølge TDN Direkt sine oljeestimater for 2019, og senker sine Brent- og WTI-anslag med åtte dollar. Banken ser nå en Brent-pris på 68 dollar per fat, og en WTI-pris på 61 dollar per fat.«Vi forventer at oljeprisen vil stige i første halvår 2019 på strammere tilbudsforhold og at defn vil falle i andre halvår på svakere økonomisk aktivitet og økt amerikansk råoljeeksport til internasjonale markeder», skriver BNP Paribas, ifølge nyhetsbyrået.


Les også