Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,39 prosent til 61,86 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,97 prosent til 52,21 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.289 rigger i operasjon per 8. februar. Det er én mer enn for en uke siden.I USA var det totale antallet rigger i drift 1.049, opp fire fra uken før.Videre følges det ifølge TDN Direkt fortsatt nøye med på utviklingen knyttet til uroen i og sanksjonene mot Venezuela, med ANZ Bank som sier problemene fortsatt støtter oljeprisene, samt at rapporter kommer ut om at PDVSA kjemper for å finne nye markeder for volumene sine etter at USA innførte sanksjoner.Skipsmeglerforetaket Gibson melder i sin seneste ukerapport at sanksjonsretningslinjene fra det amerikanske finansdepartementet mangler noe klarhet, og mener at skipsredere nå vurderer om det er verdt risikoen å fortsette å handle med Venezuela. De påpeker videre at de som fortsatt er villig til å handle med landet trolig vil kreve en betydelig premie.Ellers ser markedet mot handelssamtalene mellom USA og Kina som gjenopptas denne uken.