Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes tirsdag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,39 prosent til 61,75 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,32 prosent til 52,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Markedet følger denne uken nøye med med handelssamtalene mellom USA og Kina. Representanter fra landene startet ifølge TDN Direkt samtalene mandag, mens USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer er ventet å ankomme Bejing torsdag.Oljeprisen støttes ifølge nyhetsbyrået for tiden av uroen i og sanksjonene mot Venezuela, samt Opec/ikke-Opec-kuttene, samtidig som bekymringer om en svakere økonomisk vekst og sterk amerikansk produksjon begrenser.J.P. Morgan skriver i et notat at de mener oljeprisen i det siste ikke reflekterer tilbudssiderisiko, ettersom markedene nå fokuserer på handelssamtalene og dermed ignorerer risikoene for tap av venezuelanske fat.Analysedirektør Michal Meidan i Energy Aspects peker ifølge TDN Direkt også på at oljemarkedene ikke bare støttes av Opec/ikke-Opecs produksjonskutt, mens også av kinesisk etterspørsel.- På tross av en bremsende innenlands økonomi, forsøker de såkalte teapot-raffineriene å kjøpe så mye råolje de kan i håp om å få større importlisenser i neste runde. Deres første allokeringskvoter for 2019 skuffet med mindre enn halvparten av hva myndighetene hadde sagt ville bli den årlige begrensningen, sier han i en rapport, ifølge nyhetsbyrået.