Total evakuerer ansatte fra Venezuela

Den franske olje- og gassgiganten Total har hentet sine ansatte ut av Venezuela, hvor landets kontoer er blokkert som følge av amerikanske sanksjoner.

Det opplyser selskapets administrerende direktør Patrick Pouyanne torsdag.– På grunn av sanksjonene bør vi ikke lenger styre Venezuela fra USA, men fra Europa, sa han i forbindelse med selskapets resultatpresentasjon.Totals drift i det søramerikanske landet har vært styrt fra USA.Mandag forrige uke innførte USA sanksjoner mot Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA for å øke presset mot landets president Nicolás Maduro. Pouyanne påpeker at Total naturligvis respekterer sanksjonene og at virksomheten i Venezuela nå legges i «dvalemodus».Han dysser samtidig ned landets betydning for selskapet og sier at Venezuela bare står for 50.000 av Totals daglige produksjon på 3 millioner fat olje. Total har rundt 50 ansatte i Venezuela.Total meldte torsdag om et resultat etter skatt på drøyt 97 milliarder kroner i 2018, opp 33 prosent, takket være økte oljepriser og produksjon.(©NTB)


Les også