Aker Energy har sendt inn PUD

Ivan Kverme

Aker Energy Ghana Limited har på vegne av partnerne sendt inn en integrert plan for utvikling og drift (PUD) til ghanesiske myndigheter for Deepwater Tano/Cape Three Points-blokken (DWT/CTP) offshore Ghana, går det frem av en børsmelding.- Dette er en stolt dag for Aker Energy og våre partnere, sier Aker Energy-sjef Jan Arve Haugan i en kommentar.Partnerne er Ghana National Petroleum Corporation (GNPC), Lukoil Overseas Ghana Tano Limited og Fueltrade Limited.Første felt ut er Pecan-feltet, som er ett av de største funnene i området.Investering: 38 milliarderNår PUD-godkjennelsen foreligger fra myndighetene, vil partnerne igangsette prosessen mot en endelig investeringsbeslutning (FID).«First oil» fra Pecan-feltet estimeres til 35 måneder etter FID.Total reserver fra Pecan-feltet estimeres til 334 millioner fat olje, og platåproduksjonen estimeres til 110.000 fat per dag. Produksjonen fra feltet er ventet å vare i over 25 år.Samlede investeringer (capex) i utviklingen av reservene estimeres til 4,4 milliarder dollar (38 milliarder kroner målt i dagens dollarkurs), eksklusive raten for en leaset FPSO.- I tillegg til FPSO-en for utviklingen av Pecan-feltet, har Aker Energy inngått en opsjonsavtale med Ocean Yield for en andre FPSO, Dhirubai-1. Hvis opsjonen utøves, kan Dhirubai-1 brukes enten til å akselerere produksjonen eller andre, potensielle utviklingsprosjekter avhengig av volumer og geografisk fordeling av disse, sier Haugan.Les mer her.