Danmark bygger rekordstor vindmøllepark i Nordsjøen

Danmarks nye havvindmøllepark skal fra og med 2027 generere 800 megawatt med strøm. Vindmøllene vil forsyne 800.000 husstander med strøm.

Det ble partiene i Folketinget enige om torsdag. Vindmølleparken, som har fått navnet Thor, skal ligge 20 kilometer ute i Nordsjøen – nordvest for Ringkøbing.– Den kommende vindmølleparken blir vår klart største hittil. Den vil levere et stort bidrag til lokal vekst og til den grønne omstillingen, sier den danske energi- og klimaministeren Lars Christian Lilleholt.Ved å plasseres 20 kilometer ute i havet, vil man kun skimte møllene i horisonten, forklarer Lilleholt.Det ventes at byggingen av den nye vindmølleparken vil skape så mye som 8.200 arbeidsplasser, og parken vil etter planen stå ferdig senest om åtte år.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også