- Equinor er fortsatt en liten mygg

Equinor er langt nede på listen over norske kraftprodusenter, og godt bak Tafjord Kraft.

I Equinors årsrapport og bærekraftsrapport, lagt frem i forrige uke, går det frem at selskapet økte sin fornybare elektrisitetsproduksjon med 50 prosent til 1.251 gigawattimer i fjoråret. Tallet tilsvarer mindre enn én prosent av Norges elektrisitetsproduksjon, skriver DN.Anders Bjartnes fra Norsk klimastiftelse, redaktør i Energi og Klima, påpeker at Equinor med ville kvalifisert til en 19. plass av norske kraftprodusenter, et sted mellom de lokale kraftselskapene Tafjord Kraft og Troms Kraft, med henholdsvis 1353 og 1081 gigawattimer produksjon. Statkraft er 36 ganger større.- Jeg mener at tallene viser at Equinor fortsatt er en liten mygg innen fornybar energi. De har holdt på med fornybar energi i ti års tid nå, og må vise helt andre vekstrater hvis fornybarsatsingen skal fremstå som seriøs og ikke bare som et pr-tiltak, sier Bjartnes til avisen.- Vi har vært tydelig på at vi ser på fornybar energi som et satsingsområde. Vi har sagt at 15-20 prosent av våre investeringer i 2030 kan gå til fornybar energi, sier Equinor-talsmann Erik Haaland til DN.


Les også