Gullfaks C får grønt lys - kan brukes til 2036

Foto: Scanpix

Oljedirektoratet gir grønt lys for at C-plattformen på Gullfaks-feltet i Nordsjøen kan brukes til utvinningstillatelsen er over.

Oljedirektoratet gir grønt lys for at C-plattformen på Gullfaks-feltet i Nordsjøen kan brukes fram til 30. juni 2036. Det er like lenge som utvinningstillatelsen varer, skriver Oljedirektoratet i en melding.I søknaden viser Equinor til at innretningen kan drives lønnsomt fram til 2032, med mulighet for ytterligere forlengelse ved modning av nye prosjekter for økt utvinning (IOR) på Gullfaks.Oljedirektoratet mener at det er behov for videre drift av Gullfaks C, både for å utvinne gjenværende ressurser på Gullfaks, og som aktuell vertsplattform for andre forekomster i nærområdet. Gullfaks C er blant annet sentral for utvinning av olje fra de tette lagene i Shetlandgruppen og Listaformasjonen over Gullfaks.- Hvis innretningen drives videre på en kostnadseffektiv og sikker måte, er det et godt potensial for reservetilvekst og forlenget produksjon, skriver Oljedirektoratet. De nåværende rettighetshaverne på feltet er Equinor, Petoro og OMV Norge.