Leverer utbyggingssøknad for Solveig-feltet

Lundin har levert inn plan for utvikling og drift.

Publisert 27. mars 2019 kl. 09.55
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 10.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
Lundin Petroleum leverte onsdag plan for utvikling og drift (PUD) for Solveig (tidligere Luno II) i Nordsjøen, melder Olje- og energidepartementet.Investeringen i feltet er tilknyttet Edvard Grieg-plattformen og er beregnet til 6,5 milliarder kroner, opplyses det.Utbyggingen består av en undervannsutbygging tilknyttet Edvard Grieg-plattformen, ifølge meldingen.Feltet består av tre produksjonsenheter og to vanninjektorer. Utvinnbare reserver er anslått til om lag 57 millioner fat oljeekvivalenter.Planlagt produksjonsstart er i 2021.- Jeg er svært glad for at selskapene ønsker å bygge ut Solveig-feltet. Denne utbyggingen er viktig for å opprettholde produksjonen og øke verdiskapingen i området rundt Grieg-feltet. Solveig-feltet vil bidra med store verdier til fellesskapet gjennom å utnytte allerede etablert infrastruktur, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP) i meldingen. Adm. direktør Kristin Færøvik i Lundin Norway sier til TDN Direkt i etterkant av PUD-overleveringen at Lundin vil trenge minst ett år med produksjonserfaring for å avgjøre om det skal bores flere brønner på Solveig-feltet.- Produksjonserfaringen vil avgjøre hva som kommer etterpå eventuelt, om det blir anledning til å bore flere brønner. Vi må ha minst ett år med produksjonserfaring, sier hun.Lundin er operatør på Solveig (PL359) med en eierandel på 65 prosent, mens lisenspartnerne OMV og Wintershall har henholdsvis 20 og 15 prosent.