Må fortsette å kutte produksjonen for å opprettholde dagens prisnivå

Jarand Rystad. Foto: Iván Kverme Iván Kverme / Finansavisen

Har prisanslag på 65 dollar for 2019

Opec og samarbeidslandene (Opec+) må fortsette å kutte produksjonen for å opprettholde dagens prisnivå, mener Jarand Rystad i Rystad Energy, ifølge TDN Direkt.I desember i fjor ble Opec+ enige om å kutte produksjonen med 1,2 millioner fat per dag, sammenlignet med produksjonen i oktober 2018.-De må kutte 1,2 millioner fat i år, og de må kutte like mye til neste år, sier Rystad til TDN Direkt under Oslo Floating Production Conference torsdag. Rystad Energy har et offisielt Brent prisanslag på 65 dollar per fat ved årsslutt 2019. -Det forutsetter at Opec holder disiplin og at Iran-sanksjonene holdes i hevd. Fundamentalt burde den sunket i forhold til det, og det er ikke usannsynlig, men det er mer sannsynlig at Opec holder disiplinen, så kommer 2020, og da blir man reddet av internasjonal shipping, sier han.


Les også