Oljeprisen stiger etter avlyst OPEC-møte

OPEC virker å være klare i sin strategi og forsetter med kuttavtalen.

Oljeprisen styrker seg onsdag kveld på forventninger om vedvarende OPEC-kutt og tegn på videre nedgang i de amerikanske kommersielle lagrene.Et fat nordsjøolje omsettes for 67,42 dollar, opp 0,60 prosent.WTI-oljen handles for 59,03 dollar, opp 0,87 prosent.Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) og dets allierte skal ha holdt møte I Aserbajdsjan for å følge opp kuttavtalen som kartellet innførte i desember 2018. Dette melder Reuters.OPEC+ skal ha blitt enige om å fortsette og fullføre de planlagte kuttene frem til sommeren. I tillegg ble de enige om å kansellere det planlagte møtet i april. Det neste møtet for kartellet og dets alliere blir dermed i juni.Det skal også være sannsynlig at OPEC+ vil forlenge kuttavalen, i en eller annen form, under møtet i juni. Dagens kuttavtale sier at OPEC+ skal kutte 1,2 millioner fat om dagen frem til juni. Kartellet skal kutte omtrentlig 800.000 fat om dagen, mens de allierte skal kutte 400.000 far om dagen.- At OPEC velger å droppe møtet (i april, red. anm.) var støttene og fikk oss av gårde, sa John Kilduff, partner hos Again Capital, ifølge Reuters.Data fra USA viser også at oljelagrene er på vei ned. Raffineriene er sakte men sikkert på vei ut av vedlikeholdssesongen, og de er klare til å produsere for fullt. På etterspørselssiden er det fortsatt bekymringer for global vekst. En handelsavtale mellom USA og Kina er sannsynligvis langt på vei også diskontert inn i oljeprisen, og det er ikke å forvente et lengre rally om/når en avtale blir signert.Forventningen i markedet er at oljeetterspørselen vil stige med 1,3-1,4 millioner fat om dagen i 2019 sett under ett.


Les også