FILE- This Oct. 9, 2018, file photo shows an oil rig and pump jack in Midland, Texas. After a turbulent two months during which oil prices plummeted from a four-year high to a one-year low, investors may wonder what comes next for U.S. crude. (Jacob Ford/Odessa American via AP, File) Jacob Ford

Oljeprisene faller fredag

Kina-tall slår inn.

Svake handelstall fra Kina legger press på oljeprisene fredag morgen.Brent-oljen faller 0,7 prosent til 65,87 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,5 prosent til 56,36 dollar fatet.Denne uken har både OECD og Den europeiske sentralbanken (ECB) kuttet kraftig i sine 2019-prognoser for veksten i eurosonen.Dette skjer samtidig som at Asia bremser ned, og investorene bekymrer seg.Oljeetterspørselen har så langt holdt seg oppe, hjulpet av kinesisk oljeimport på over 10 millioner fat per dag.Dagens handelstall viste en råoljeimport på 10,23 millioner fat per dag i februar, og dette er fjerde måned på rad at importen topper 10 millioner fat per dag.Skifervekst i USAMen svakere økonomisk vekst vil hemme etterspørselen etter drivstoff på et eller annet tidspunkt, og derfor legge press på oljeprisene.Jefferies bekymrer seg ifølge Reuters for trusselen fra USAs skiferoljeproduksjon, etter at ExxonMobil og Chevron annonserte store vekstplaner denne uken.- De store selskapene bringer skala, stabile investeringer og vitenskap, og kan gi en høyere vekstbane for Permian-bassenget - noe som igjen kan begrense oppsiden i oljeprisene, skriver banken.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også