Ivan Kverme

Pareto er bull etter Aker Energy-funn

Analysesjef mener aksjen burde ha gått mer.

Aker stiger 0,9 prosent til 658 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.Analysesjef Fredrik Lunde i Carnegie mener oppgangen burde ha vært større etter meldingen om Aker Energys oljefunn offshore Ghana.- De-risker caset- Aksjen gikk litt i forkant av nyheten, men den burde kanskje ha gått litt mer i dag. Det de-risker jo hele caset, sier han til TDN Direkt.Han fremhever overfor nyhetsbyrået at dagens funn potensielt dobler ressursgrunnlaget for utviklingen på Pecan-feltet.- Det er ganske betydelig. Vi har verdsatt de første 400 millionene ved en første evt. feltutbygging til 67 kroner Aker-aksjen, nå ser det ut som et ganske forsiktig anslag, fortsetter Lunde.- Betydelig oppsideMed et verdipotensial på 5-7 dollar per fat, estimerer Pareto Securities ifølge TDN Direkt at funnet kan gi ytterligere 29-40 kroner per aksje i Aker.Da har meglerhuset tatt hensyn til en utviklingsrisikorabatt på 30 prosent - om den neste avgrensningsbrønnen også viser seg å være vellykket.Pareto tror ifølge nyhetsbyrået Aker Energy-suksessen vil løfte deres Aker-verdsettelse, og ser nå betydelig oppside fra sine 48 kroner per aksje av Aker Energy, basert på fase 1-utviklingen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også