Slik går det med oljeprisen

Brent-prisen klatrer svakt tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,06 prosent til 67,58 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 59,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,45 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen handles ifølge TDN Direkt dermed nær høyeste notering på fire måneder, etter at Opec-landene avlyste et planlagt møte i april.Opprinnelig skulle det neste Opec-møtet gjennomføres 17.-18. april i Wien, men konsensus blant medlemmene var at april var for tidlig for å ta en avgjørelse om videre produksjonskutt i andre halvår 2019, og at det ville være enklere å møte konsensus blant medlemmene i juni.Selv om det ifølge nyhetsbyrået ikke ble noe klarhet i om medlemmene vil forlenge produksjonskuttene, opprettholder Opec kuttene minst frem til juni i år.Ifølge en analytiker fra ANZ uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih at Opec vil være fullt innenfor avtalt produksjonskutt i løpet av mars, ettersom Russland er ventet å kutte produksjonen med 228.000 fat per dag i løpet av måneden.


Les også