Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake torsdag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,21 prosent til 67,10 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,39 prosent til 59,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.«Oljeprisen faller etter en større enn ventet oppbygging i amerikanske råoljelagre», skriver analytikerne i ANZ, ifølge TDN Direkt.Nedstengningen av Houston Ship Channel, som har forstyrret eksporten, fikk ifølge nyhetsbyrået mye av skylden for lagerøkningen. ANZ skriver at oljesektoren var under press i forkant av publiseringen, med enda et nedsalg i aksjer og en oppgang i amerikanske statsobligasjoner, med pessimisme til globale vekstutsikter, mens investorer fortsatt retter fokus mot handelssamtaler mellom USA og Kina torsdag.Noen analytikere ser ifølge TDN Direkt samtidig støttende argumenter for oljeprisen i tiden fremover.- Dagens fall avsporer ikke det kortsiktige støttende argumentet om at både produksjonskuttene fra Opec og samarbeidslandene og nedstengt produksjon vil oppveie for de globale vekstbekymringene og økt amerikansk produksjon, sier markedsanalytiker Edward Moya i OANDA.De amerikanske råoljelagrene steg med 2,8 millioner fat forrige uke til 442,3 millioner fat, ifølge statistikk fra amerikanske myndigheter (EIA). Til sammenligning var det ifølge nyhetsbyrået på forhånd ventet at lagrene skulle falle med 1,2 millioner fat.


Les også