Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes torsdag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,32 prosent til 66,20 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,14 prosent til 56,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,47 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen har dermed steget siden Oslo Børs stengte i går. Ifølge TDN Direkt støttes prisene for tiden generelt av Opec/ikke-Opecs produksjonskutt, samt de amerikanske sanksjonene mot Iran og Venezuela.Goldman Sachs venter imidlertid at Opec kommer til å stanse kuttene om noen måneder.- Etter vårt syn er Opecs strategi å rebalansere markedet så raskt som mulig og stanse kuttene ved utgangen av juni for å øke produksjonen sammen med skiferoljeprodusentene i andre halvår av året, skriver investeringsbanken i et notat, ifølge nyhetsbyrået.Videre viste ifølge TDN Direkt seneste tall fra EIA onsdag at de amerikanske råoljelagrene steg 7,1 millioner fat den seneste uken, mot ventede 1,2 millioner fat. Produksjonen holdt seg uendret på ukebasis til om lag 12,1 millioner fat per dag.Pareto Securities melder ifølge nyhetsbyrået at markedet trekker på skuldrene av nyheten om lagerbygging, med prisene som steg på nyheten for deretter å falle raskt tilbake igjen.


Les også