Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover mandag morgen.

Publisert 11. mars 2019 kl. 07.32
Oppdatert 11. mars 2019 klokken 07.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
Brent-oljen er mandag morgen opp 0,38 prosent til 65,99 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,54 prosent til 56,37 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,28 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen er dermed styrket siden Oslo Børs stengte før helgen, samtidig som Baker Hughes' seneste riggtelling .Prisen begynte ifølge TDN Direkt å stige fredag ettermiddag, og fikk et ytterligere løft da riggtellingen viste at antallet aktive oljerigger i USA falt med ni enheter i uken som sluttet 8. mars.«Dette er den tredje uken med fall (i riggtellingen red.anm). Et viktig oljeserviceselskap advarte om at de venter kutt i boreaktiviteten, etter at en rekke oljeprodusenter har tatt ned investeringsutsiktene for 2019», sier ANZ-analytikere, ifølge nyhetsbyrået.I tillegg blir prisen ifølge TDN Direkt støttet av Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih som i helgen sa til Reuters at Opec/ikke-Opec trolig ikke vil endre produksjonskuttene før juni.- Vi vil se hva som skjer innen april, om det er noen uforutsette forstyrrelser andre steder, men utover det tror jeg vi kun vil sparke boksen fremover, sa al-Falih.