Trøim øyner nye milliarder - snuser på fire nye rigger

Et joint venture bestående av Etesco og Tor Olav Trøims Magni Partners seiler opp som den ledende kandidaten til å kjøpe fire ikke-ferdigstilte ultradypvannsenheter fra Sete Brasil, melder Upstream ifølge TDN Direkt torsdag, og viser til flere kilder med kjennskap til saken.Magni Partners er hovedeier i Borr Drilling.Transocean/Mubadala trekkes frem som en annen potensiell budgiver. Det dreier seg ifølge avisen om de to halvt nedsenkbare riggene Urca og Frade, samt boreskipene Arpoador og Guarapari. Upstream peker videre på at planen vil gjøre det mulig å leie riggene tilbake til Petrobras i ti år til en diskontert dagrate på 299.000 dollar.Dette vil utgjøre en ordrereserve på over fire milliarder dollar.Borr Drilling stiger 2,2 prosent til 27,40 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag.