Kjøper andel i to utvinningstillatelser fra Equinor

Pandion Energy sikrer seg nå eierandeler i to tillatelser på Haltenbanken i Norskehavet.

Pandion Energy AS har inngått en avtale med Equinor Energy AS om kjøp av en 20 prosents andel i utvinningstillatelsene PL 263 D og PL 263 E, som inneholder prospektet Appolonia, opplyses det i en børsmelding.Utvinningstillatelsene er ifølge meldingen lokalisert i blokkene 6407/1 og 6507/10 på Haltenbanken i Norskehavet.- Denne transaksjonen er vårt tredje kjøp innen leting og det andre kjøpet i Norskehavet. Appolonia prospektet, som strekker seg inn i begge utvinningstillatelser, er lokalisert i en petroleumsrik provins med mange felt og funn og er et verdifullt bidrag til vår voksende portefølje av attraktive letemuligheter, sier Pandion-sjef Jan Christian Ellefsen i en kommentar.Begge utvinningstillatelser er operert av Equinor, som før nedsalget har eid 70 prosent, og Spirit har vært eneste partner med en eierandel på 30 prosent.Transaksjonen er ifølge meldingen betinget av utskillelse av PL 263 E fra PL 263, samt myndighetsgodkjennelse.Les hele meldingen her.