Markant oppgang i lettoljen

Høyeste pris på lettoljen siden november.

Oljeprisene stiger tirsdag kveld. Brent-oljen stiger 0,42 prosent til 69,46 dollar per fat, mens lettoljen er opp 1,75 prosent til 62,67 dollar per fat.Det er den høyeste noteringen for lettoljen siden november.Ifølge Reuters vurderer USA å innføre ytterligere sanksjoner mot Iran, den fjerde største oljeprodusenten i OPEC.I tillegg har en oljeterminal i Venezuela stanset driften på grunn av strøm-problemer. Venezuela er også under sanksjoner fra USA. Ifølge Reuters klarte Venezuela å opprettholde stabil produksjon i mars, til tross for sanksjonene.Dersom Iran og Venezuela må redusere oljeproduksjonen, vil dette forsterke produksjonskuttet til OPEC, og bidra til å presse oljeprisene oppover.I tillegg er Brent-prisen nå like under sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt. Et brudd gjennom dette nivået vil kunne gi teknisk støtte for videre oppgang.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også