Ny årsbeste for oljeprisen

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,44 prosent til 70,65 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,49 prosent til 63,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,64 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.På det meste har oljeprisen i dag vært oppe i 70,81 dollar fatet. Det er ny årsbeste, og man må tilbake til 12. november i fjor for å finne høyere nivåer.Siden nyttår har oljeprisen nå klatret drøye 30 prosent.Prisen løftet seg betydelig på fredag, samtidig som aksjemarkedene hadde sterk utvikling etter en sterk amerikanske arbeidsmarkedsrapport for mars.Mer oppsideGlobal sjef for råvareanalyse i Citi Group, Edvard Morse, mener ifølge TDN Direkt at det er mye mer oppside enn nedside i oljeprisen.- Markedet er veldig konstruktivt, der er relativt stramt og vi tror prisen vil være i 70 dollar-området gjennom andre kvartal og inn i tredje kvartal avhengig av hva som skjer. Det er mange variabler mellom nå og da, sier Morse.Se også: Tror oljeprisen snart er 75 dollar Den sterke prisutviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som det er frykt for tilbudsforstyrrelser i Libya.Søndag meldte Reuters at øst-libyske styrker har gjennomført luftangrep mot Tripoli, som er byen der den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet sitter, og samtidig som de har gjort fremskritt mot byens sentrum.ANZ-analytikere sier ifølge TDN Direkt at selv om kampene per nå er langt unna hovedoljefeltene i landet, øker risikoen for at konflikten skal spre seg i landet hver dag.