Oljeprisen over 71 dollar fatet

Oljeprisen holder seg tirsdag morgen fortsatt over 71 dollar fatet. 

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,11 prosent til 71,18 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,20 prosent til 64,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen nådde nye høyder mandag da da den klatret til over 71,30 dollar per fat.Mandag ettermiddag ble flyplassen i Tripoli angrepet fra luften, og så langt er over 50 personer drept i kampene i Libya, skriver TDN Direkt.- Selv om Libya fortsatt har en rapportert oljeproduksjon på 1,1 millioner fat per dag etter at Sharara-feltet kom tilbake i produksjon, gir den eskalerende spenningen i Tripoli ytterligere vekt til tanken om et enda strammere globalt tilbud på grunn av sanksjonsrelaterte bekymringer rundt Iran og Venezuela, sier sjef for trading og markedsstrategi Stephen Innes i SPI Asset Management, ifølge Platts.Ellers rettes fokuset mot de ukentlige lagertallene for amerikanske råoljelagre forrige uke, der det er ventet en lagerbygging på 2,8 millioner fat, ifølge nyhetsbyrået.