Oljeprisen på vei mot 80 dollar?

Oljeprisen har steget 50 prosent siden bunnen i desember, men selv om det ligger an til en liten korreksjon er det ikke sikkert rallyet er over riktig enda.

Oljeprisen bunnet ut den 26. desember i fjor. Den utviklet etter hvert en omvendt hode-skulderformasjon med halslinje på 64-nivået.Da halslinjen ble brutt i midten av februar varslet det at oljeprisen kunne stige til 74 dollar. Samtidig er oljeprisen nå overkjøpt og potensialet er dermed tatt ut på kort sikt.I tillegg varsler det gyldne krysset (50-dagers glidende gjennomsnitt har brutt opp gjennom 200-dagers snittet) at det kan være mer å gå på. Det er i hvert fall ofte et positivt signal for den videre utviklingen.Det er en viss teknisk motstand på 74-nivået, men sterkere opp mot 76-nivået - og enda sterkere opp mot 80-nivået. Det siste kan også være innen rekkevidde dersom oljeprisen etablerer seg på oversiden av 74-nivået og den positive undertonen fortsetter.Ved en eventuell korreksjon er det teknisk støtte på 72-nivået og like over 70-nivået, men så lenge den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter uavbrutt kan en slik korreksjon bli forbigående.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også