Senker kursmål i Equinor

Kepler Cheuvreux ser fortsatt oppside.

Oljeprisen steg kraftig i går som følge av at Trump-administrasjonen nå vil nekte land å importere olje fra Iran.USA har tidligere gitt såkalte «waivers» der enkelte land til dels har blitt fritatt fra sanksjonene, men dette skal det nå bli en slutt på.Målet skal være å presse Irans oljeeksport til null.En rekke aktører trekker ifølge Reuters også frem Irans trussel om å stenge Hormuz-stredet som bakgrunnen for oljeprisoppgangen.Brent-oljen er omtrent uendret på 74,07 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 65,64 dollar fatet.Jekker ned EquinorOljeaksjene på Oslo Børs er med på oppturen.Equinor stiger 1,9 prosent til 202,10 kroner, Aker BP 2,4 prosent til 315,30 kroner, mens DNO er opp 3,5 prosent til 20,43 kroner.Kepler Cheuvreux senker ifølge nyhetsbyrået kursmålet på Equinor fra 240 til 230 kroner, og viser til svakere utsikter for det europeiske gassmarkedet.Meglerhuset ser likevel en oppside i aksjen på 13-14 prosent fra dagens nivåer.Samtidig øyner Kepler Cheuvreux god kontantstrøm i år og neste år grunnet Johan Sverdrup-oppstarten, og opprettholder kjøpsanbefalingen.Analytikerne venter også en sterk kontantstrøm når tallene for 1. kvartal legges frem 3. mai - på linje med konsensus.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også