Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,50 prosent til 68,21 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,65 prosent til 60,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen er dermed styrket over helgen.Ifølge TDN Direkt steg Brent-oljen i 1. kvartal med over 25 prosent, mens WTI-kontrakten endte opp cirka 32 prosent. Oppgangen ble drevet av amerikanske sanksjoner mot Iran og Venezuela, samtidig som medlemmene av OPEC og andre oljeprodusenter har gitt en støtte i prisen ved å regulere tilbudet, til tross for en lavere global vekst og bekymringer for global handelskrig mellom USA og Kina.Seniorøkonom Ohin Ziebell i National Australia Bank sier ifølge nyhetsbyrået til Reuters at han mener oljeprisen vil ha problemer med å stige mye videre fra dagens nivåer.«Ytterligere oppganger i prisen vil bli begrenset som følge av en svakere global økonomi og evnen produsenter i USA har til å øke produksjonen hvis prisene stiger. Det er vanskelig å se for seg en stor oppgang fra dagens nivåer», sier han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også