Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes torsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,28 prosent til 74,78 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,03 prosent til 65,93 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Ifølge TDN Direkt viste tall fra amerikanske energimyndigheter (EIA) at de amerikanske råoljelagrene steg med 5,5 millioner fat i forrige uke til 460,6 millioner fat. Det var på forhånd ventet en lagerbygging på 1,3 millioner fat.«Byggingen i råoljelagrene var «bearish», spesielt ettersom de økte til tross for en høyere enn forventet oppgang i kjøringen på amerikanske raffinerier med nesten 2,5 prosent av kapasiteten», skriver direktør i Ritterbusch and Associates, Jim Ritterbusch, i et notat ifølge nyhetsbyrået.Se også: - Frykten for 100-dollar scenariet har falt litt bortAnalytikerne i Mizuhi Bank peker på at oljeprisen holder seg på høye nivåer på grunn av den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falihs uttalelser onsdag, der han sa at landet ikke vil øke oljeproduksjonen preventivt, og at markedet er «godt forsynt».Ellers oppjusterte DNB Markets onsdag ettermiddag sine Brent-pris prognoser for 2. og 3. kvartal til 75 og 76 dollar per fat, opp fra henholdsvis 68 og 72 dollar per fat, på bakgrunn av president Donald Trumps avgjørelse om å ikke forlenge enkelte lands unntak fra Iran-sanksjonene, skriver TDN Direkt.Se også: Tror ikke oljeprisen stiger videre

olje
oljeprisen
iran
sanksjoner
usa
donald trump
Nyheter
Energi