Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tirsdag morgen.

Markedsfokuset rettes ifølge TDN Direkt nå blant annet mot slutten på enkelte lands fritak fra Iran-sanksjonene. Fra og med 2. mai blir flere store oljeimportører, som blant annet Kina, India, Tyrkia, Sør-Korea og Japan, nødt til å finne alternative kilder.«Markedet fortsetter å være nervøst ettersom fritakene på de amerikanske sanksjonene utgår 2. mai», skriver analytikerne i ANZ, ifølge nyhetsbyrået.Bank of America Merrill Lynch tror iransk oljeproduksjon vil falle til 1,9 millioner fat per dag i andre halvår 2019, fra 3,6 millioner fat per dag i 3. kvartal 2018. Til tross for dette ser imidlertid banken et «nesten balansert marked i 2019» ettersom produksjonen i Opec og USA vil stige.Den franske banken BNP Paribas forventer ifølge TDN Direkt økte oljepriser på kort sikt. De spår at dette vil fortsette frem til tredje kvartal 2019, da prisene vil begynne å bli sårbare for en markant økning i amerikanske eksport av lettolje som følge av rørledning- og terminalkapasitetsutvidelse.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også