Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen styrkes tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,10 prosent til 69,08 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,18 prosent til 61,70 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,53 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene handles nå på høyeste nivå hittil i 2019.Utviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som en Reuters-undersøkelse viser at Opecs oljeproduksjon i mars falt til 30,40 millioner fat per dag, ned 280.000 fat per dag fra februar-nivået. Mars-produksjonen var dermed på det laveste nivået siden 2015.Ifølge undersøkelsen var Opecs overholdelse av den nåværende produksjonskuttavtalen på 135 prosent i mars, opp fra 101 prosent i februar.Fortsatt er det ifølge nyhetsbyrået Saudi-Arabia som står for den største produksjonsreduksjonen, da de produserte 220.000 fat pr dag mindre enn måneden før.Mandag uttalte Irans oljeminister Bijan Zangeneh ifølge TDN Direkt at han ikke tror Opec vil ha vanskeligheter med å forlenge avtalen med Russland og andre ikke-Opec-partnere.- Vi har en felles forståelse for markedssituasjonen. Jeg kan ikke snakke på vegne av Opec, men etter det jeg forstår, er det ikke vanskelig å forlenge samarbeidet, sa han etter et møte med Russlands energiminister Alexander Novak i Moskva.


Les også