Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller svakt torsdag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,04 prosent til 69,28 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,10 prosent til 62,40 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,51 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen faller ifølge TDN Direkt dermed fra det høyeste nivået så langt i år etter overraskende lagerbygging, samtidig som det amerikanske presset mot Iran øker.- Oljeprisen falt ettersom de ukentlige lagertallene fra EIA indikerer en høyere enn forventet bygging i lagrene forrige uke, sier analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu, ifølge nyhetsbyrået.Tirsdag uttalte Iran-representant fra Trump-administrasjonen, Brian Hook, ifølge TDN Direkt at USA overveier ytterligere sanksjoner mot Iran. USA har frem til 2. mai for å bestemme seg for hvilke land som skal få unntak fra sanksjonene mot landet, og ifølge Hook ønsker ikke landet å gi unntak eller lettelser i sitt sanksjonsregime.Ifølge analytikere vil imidlertid ikke USA klare å hindre all eksport fra Iran.«USA vil sannsynligvis ikke klare å redusere eksporten fra Iran ned til null, til tross for nye uttalelser fra Det hvite hus om å la alle unntakene på oljeimport gå ut tidlig i mai», skriver analytikerne i Eurasia Group til CNBC, ifølge TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også