Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger onsdag morgen.

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,25 prosent til 64,14 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,07 prosent til 70,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen synes ifølge TDN Direkt dermed å riste av seg indikasjoner på lagerbygging og USA, samt EIAs oppjustering av oljeproduksjonsestimatet for samme land.Utviklingen kommer samtidig som APIs seneste undersøkelse, publisert tirsdag kveld, indikerer en bygging i de amerikanske lagrene på 4,1 millioner fat i forrige uke.Videre oppjusterte EIA i sin seneste Short Term Energy Outlook-rapport USAs råoljeproduksjon for 2019 til 12,39 millioner fat per dag, fra tidligere 12,30 millioner. 2020-anslaget løftes til 13,10 millioner fat pr dag, fra tidligere 13,03.ING sier ifølge TDN Direkt at det globale oljemarkedet tydelig beveger seg tilbake mot balanse, takket være Opec/ikke-Opes produksjonskutt, som nå har falt med 1,98 millioner fat pr dag fra oktober-nivået.Det har den seneste tiden vært bekymringer for tilbudsfortsyrrelser fra Libya grunnet den pågående konflikten, men denne frykten har ifølge nyhetsbyrået enda ikke materialisert seg.