Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,28 prosent til 71,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,38 prosent til 63,65 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Utviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som IEA-sjef Fatih Birol fredag uttalte at nåværende oljepriser, på over 70 dollar pr fat, begynner å påvirke etterspørselen.- Det høyere oljeprismiljøet kan, om de holder seg rundt dette nivået, også ha en påvirkning.. legge noe nedadgående press på etterspørselsveksten. Så jeg blir ikke overrasket om vi nedjusterer etterspørselstallene i vår neste utgave av markedsrapporten dersom prisene forblir på disse nivåene, sa Birol, ifølge nyhetsbyrået.Baker Hughes' riggtelling viste fredag at antallet aktive oljerigger i USA var opp to rigger den seneste uken, til 833 enheter.Ellers følger aktører i oljemarkedet ifølge TDN Direkt for tiden med på utviklingen i Lybia, og hvorvidt urolighetene kan påvirke oljeproduksjonen i landet.