Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,22 prosent til 71,02 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,09 prosent til 63,34 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oppmerksomheten i oljemarkedet er ifølge TDN Direkt blant annet rettet mot rapporten fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, som kom mandag kveld. Der det fremgikk at de venter at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 80.000 fat per dag fra april-nivået, til 8,460 millioner fat per dag i mai 2019.I april ventes skiferoljeproduksjonen nå på 8,380 millioner fat pr dag, mot estimerte 8,592 millioner fat per dag.Russlands finansminister Anton Siluanov uttalte ifølge TDN Direkt i helgen at Russland og Opec kan komme til å øke produksjonen for å kjempe om markedsandeler med USA.- Det er en økende bekymring for at Russland ikke vil være enig om å forlenge produksjonskuttene og vi kan se at de offisielt forlater avtalen i de kommende månedene, sier senioranalytiker Edward Moya i OANDA, ifølge nyhetsbyrået.

olje
oljeprisen
Nyheter
Energi